Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade marinera

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr vis en schaaldieren, bijvoorbeeld 250 gr garnalen en krab en 250 gr
gepocheerde fijne vis (tong of tarbot)
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels sherry
6 blaadjes gelatine
10 gevulde olijven
2 hardgekookte eieren
1 rode en 1 groene paprika
1 tomaat
zout, peper
1/4 liter slagroom

Bereiden

Verdeel de vis en de krab in stukjes, verwijder de graten en laat de
garnalen heel.
Stuif er wat peper en zout over en voeg de sherry en het citroensap
toe.
Schep alles even om en laat het 1/2 uur koel staan.
Week de gelatine in koud water, knijp ze goed uit en los ze op in weinig
heet water.
Voeg de in plakjes gesneden olijven, de fijngemaakte harde eieren, de in
zeer dunne reepjes gesneden paprika, de gepelde en in stukjes gesneden
tomaat en wat zout en peper aan de gemarineerde vis toe en roer er dan de
opgeloste gelatine door.
Klop de slagroom stijf (wilt u een roze kleur, voeg dan wat tomatenketchup
toe) en schep de slagroom door het mengsel.
Breng dit over in een bevochtigde ringvorm en laat het in 3 uur stijf
worden.
Stort de vorm op een met slablaadjes bedekte schaal en vul de holte met
pittig aangemaakte sla.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chinese ijsbergsalade
Waldorf salade
Balkansalade
Meloensalade met bleekselderij enParmaham
Aardappel-kipsalade met tandoorisaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes